05/02/2015| Angelini Pharma Polska wspiera Ogólnopolską Kampanię Społeczną - „Piękna bo zdrowa”

3 lutego 2015r w Teatrze Kamienica w Warszawie  odbyła się VI Finałowa Gala podsumowująca Ogólnopolską Kampanię Społeczną „Piękna bo Zdrowa”. Jej organizatorem była Ogólnopolska Organizacja Kwiat Kobiecości, która prowadzi działania z zakresu popularyzacji profilaktyki ginekologicznej poprzez działania edukacyjne.
Podobnie jak w zeszłych latach akcja została objęta honorowym patronatem Pani Anny Komorowskiej - Małżonki Prezydenta RP. W promocję  akcji zaangażowało się kilka aktorek i dziennikarek były to miedzy innymi: Joanna Koro­niewska, Tamara Arciuch, Agnieszka Warchulska, Kinga Burzyńska.
Od lat Firma Angelini Pharma Polska aktywnie wspiera działania Fundacji Kwiat Kobiecości. W tegorocznej edycji jesteśmy jednym z partnerów akcji. Podczas uroczystej  gali Fundacji Kwiat Kobiecości marka Tantum Rosa otrzymała specjalne podziękowania za wsparcie na rzecz  działań związanych z edukacją i ochroną zdrowia w aspekcie walki z rakiem szyjki macicy.
W tym roku hasłem akcji jest: „Zrób badanie ginek()logiczne. Nie bierz problemu w nawias! Koniec wymówek!”. To przesłanie ma na celu zwrócenie uwagi kobiet nie tylko na aspekt samych badań, ale także odwołuje się do natury psychologicznej, aby pokonać bariery i zmienić mentalność. „Cytologia ma nam pomóc, nie zaszkodzić. To bardzo ważne, ponieważ raka szyjki macicy można wyleczyć jeśli zostanie on wcześnie wykryty” – mówi o idei Ida Karpińska, która 9 lat temu wygrała walkę z rakiem szyjki macicy - założycielka fundacji Kwiat Kobiecości.
Firma Angelini Pharma Polska stale angażuje się w akcje prozdrowotne i proedukacyjne, związane z kobiecymi problemami. Dlatego po raz kolejny postanowiliśmy wesprzeć kampanię „Piękna bo zdrowa”. Idea doskonale wpisuje się w nasz główny cel, czyli intymne zdrowie Polek.