Powrót do archiwum
VISOLVIT Junior Orange moc witamin w jednej saszetce

Witaminy dla dzieci Visolvit Junior Orange w saszetkach Jesień to okres, kiedy szczególnie łatwo o infekcję u dziecka, która często kończy się zachorowaniem. Dzieje się tak z kilku powodów. Dużą część „winy” ponosi zmienna pogoda – dokuczliwy wiatr, opady przeplatające się z cieplejszymi dniami. Nietrudno wtedy o wyziębienie lub przegrzanie organizmu, co przy niewystarczających zdolnościach do termoregulacji u dzieci szybko prowadzi do zaziębienia.

Krótszy dzień i niewielka ilość słońca powodują zmniejszenie naturalnej syntezy witaminy D, a dieta uboga w świeże owoce i warzywa nie dostarcza odpowiedniej ilości niezbędnych witamin. Centralne ogrzewanie sprawia, że powietrze  w pomieszczeniach traci swoją wilgotność, powodując wysuszanie górnych dróg oddechowych, a zaniedbanie wietrzenia zapewnia wspaniałe warunki do rozwoju dla drobnousóre nie tylko zwiększają odporność ale również poprawiają samopoczucie i korzystnie wpływają na rozwój młodego organizmu.

Ważne jest, aby zestaw witamin był przemyślany tak, by pokrywał dzienne zapotrzebowanie dziecka. Dodatkowo powinno się zwrócić uwagę na ich formę, żeby codzienny rytuał kojarzył się z przyjemnością, nie koszmarem.

Preparaty VisolVit, przez wielu ludzi korzystnie kojarzone z dzieciństwa, mają bardzo wygodną formułę. VISOLVIT Junior Orange to saszetki z granulatem do rozpuszczania w wodzie. Ma on przyjemny pomarańczowy smak i jest bardzo lubiany przez dzieci. Zaletą VisolVitu jest również wygoda jego stosowania raz dziennie  zobacz: www.visolvit.com.pl

VISOLVIT Junior Orange suplement diety jest przeznaczony do stosowania głównie u dzieci i młodzieży.

1 saszetka dziennie

Dawkowanie i sposób podania:

Zalecana do spożycia dzienna porcja

produktu wynosi:

Dzieci i młodzież od 3 do 17 lat

– 1 saszetka.

Rozpuścić saszetkę granulatu w ¾ szklanki schłodzonej wody.

Zawiera substancję słodzącą.

Skład:

witamina D3 (cholekalcyferol); witamina B12 (cyjanokobalamina); witamina C (kwas L-askorbinowy); witamina B1 (monoazotan tiaminy); witamina A (palmitynian retinylu); witamina B2 (ryboflawina); witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny); niacyna (amid kwasu nikotynowego); kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia); cukier– substancja słodząca;

kwas winowy (E 334) – substancja wzmacniająca smak i zapach; wodorowęglan sodu– regulator kwasowości; dwutlenek krzemu– substancja przeciwzbrylająca; aromat pomarańczowy; żółcień chinolinowa (E 104) – barwnik; czerwień koszenilowa (E 124) – barwnik.

Zobacz: www.visolvit.com.pl

Powrót do archiwum