31/08/2018| TANTUM FLU, nowość na jesień z rodziny Tantum

Firma Angelini to jeden z wiodących producentów i dystrybutor leków oraz suplementów diety o ugruntowanej pozycji w wielu krajach na świecie. Angelini nieustannie rozszerza asortyment pod nazwą Tantum - marką, która zdobyła uznanie wśród lekarzy, farmaceutów i pacjentów nie tylko w Polsce.

Obecne dotychczas na rynku leki OTC oraz suplementy diety Tantum to skuteczne rozwiązanie na problemy z gardłem, strunami głosowymi i jamą ustną.

Nowość - Tantum Flu to skuteczny lek dostępny bez recepty. Łagodzi objawy zarówno przeziębienia, jak i na grypy. Jeden środek na obie choroby, których symptomy są bardzo podobne i często nie jesteśmy w stanie postawić jednoznacznej diagnozy. Zamiast zastanawiać się co nam dolega, lepiej szybko działać. Rozwiązaniem jest Tantum Flu.

Tantum Flu dostępny jest w dwóch wariantach smakowych: pomarańczowym i cytrynowym. Zawiera połączenie dwóch aktywnych substancji: paracetamolu i chlorowodorku fenylefryny. Paracetamol – zmniejsza gorączkę oraz bóle mięśni, głowy czy gardła czyli główne objawy zarówno przeziębienia jak i grypy. Fenylefryna – obkurcza naczynia krwionośne, zmniejsza obrzęk i przekrwienie błony śluzowej nosa, dzięki czemu udrażnia go i zmniejsza uciążliwy katar. Tantum Flu przeznaczony jest dla młodzieży powyżej 12 lat i dorosłych. Lek dostępny jest w postaci proszku do rozpuszczania w wodzie (gorącej lub o temperaturze pokojowej).

Tantum Flu o smaku cytrynowym,  Tantum Flu o smaku pomarańczowym, 600 mg + 10 mg (Paracetamolum + Phenylephrini hydrochloridum),proszek do sporządzania roztworu doustnego, w saszetce.

Wskazania: do stosowania u dorosłych i młodzieży powyżej 12 lat w celu łagodzenia objawów przeziębienia i grypy, w tym dolegliwości bólowych (m.in. bólu gardła i głowy), obrzęku i przekrwienia błony śluzowej nosa oraz w celu obniżenia temperatury.

Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancje czynne lub na którąkolwiek substancję pomocniczą, ciężka choroba niedokrwienna serca lub zaburzenia czynności układu krążenia, nadciśnienie tętnicze, nadczynność tarczycy, u pacjentów stosujących inhibitory monoaminooksydazy oraz w ciągu 2 tygodni po ich odstawieniu, jednoczesne stosowanie innych leków sympatykomimetycznych, uwzględniając leki zmniejszające przekrwienie błony śluzowej nosa i oczu.

Podmiot odpowiedzialny: Angelini Pharma Polska Sp. z.o.o.

OTC-  produkty lecznicze wydawane bez recepty.